Szintén a debrői hárslevelű termőterületén járunk, jelentős szőlőbirtokokat láthatunk a határban.
A bor ünnepét, a Szüreti Napokat szeptemberben tartják a szomszédos településekkel együtt. Egyre népszerűbb a júniusi Ribizlifesztivál, ahol a fekete ribizli felhasználási lehetőségeit mutatják be és meg is kóstoltatják az ebből készült lekvárt, szörpöt, bort.

De nemcsak a debrői hárslevelűt érdemes itt megkóstolni. Aldebrőn jó szívvel ápolják a sváb hagyományokat, melynek egyik jeles eseménye a Derelyefesztivál, minden év júniusában.

Feldebrő különleges látnivalója a XI. századból fennmaradt altemplom, és a XVIII. században erre épült, ma is működő templom. Az altemplom 20 m hosszú hajóját szokatlan tagolású, zömök oszlopkötegek osztják ketté. Kelet felé félköríves szentéllyel bővül, nyugat felé egy sírkamra nyílik belőle. A sír két végénél a régészek egy-egy oltár maradványait tárták fel. Ma is láthatók a falak és a boltozatok bibliai témájú, bizánci stílusú festményei.

A falu közelében feltárt temető tanúsága szerint a honfoglaló magyarok korán birtokba vették a stratégiai szempontból is jelentős területet, mely a kabar eredetű Aba nemzetség szállásterülete volt.