Tiszabábolnán egy remek szabadstrandot adtak át a közelmúltban. Gyönyörű vadregényes környezetben, szinte a világ elől elrejtve a Szajlai Holt-Tisza területén találhatjuk az ingyenesen használható strandot. Homokos partja és fokozatosan mélyülő vize kedvelt a családok körében és az új fejlesztésnek köszönhetően, biztonságosan fürödhetünk a kialakított lebegő medencékben.

Vízpart

A helyiek Szajlainak is nevezik, hiszen a strand a Holt-Tisza mentén terül el, csendes környezetben. A partja homokos, azonban jó tudni, hogy a Sulyom növényt nem irtják, így bármikor beleakadhat a lábunkba. A víz fokozatosan mélyül, így biztonságosan úszkálhatunk a hűs vízben.

A 200 m hosszú partszakaszon zöld területek is akadnak, így van hova elhúzódni a tűző nap sugarai elől.

Szolgáltatások

Van egy, a vízben lebegő gyerekmedence, hogy a legkisebbek is élvezhessék a pancsolást. Öltöző és értékmegőrző is van.

A fürdőzést igazán izgalmassá a felfújható vízi játszótér teszi, azonban ez inkább már az úszni tudóknak javasolt, hiszen a víz bentebbi részén található.

Napelemes okospad is található, amelyen mobiltelefon tölthető.

Nem messze a szabadstrandtól több horgászlelőhely is található. A tóban jelentős egyedszámú csuka, süllő, balin állomány van, nyáron keszeg, kárász és ponty fogás a leggyakoribb. Érdemes a be- és kivezető csatornák közelében csalihalat fogni. Csónak bérelhető.

Jó tudni!

Nincs büfészolgáltatás, így érdemes magunkkal vinni száraz élelmet és folyadékot egyaránt. Nincs kialakított parkolója a strandnak.

Megközelítés

Autóval és biciklivel egyaránt megközelíthető a szabadstrand területe. Sajnos nincs kialakított parkoló, azonban a járműveket a gátnál lentebb nem parkolhatjuk. Biciklitároló van kialakítva a partszakaszon.