Vendégforgalmát a nagyrészt lelkes lenti polgárok munkájával létrehozott, gyógy-, úszó- és élménymedencés termálfürdő alapozza meg. Miután vizét gyógyvízzé nyilvánították, megépült a fedett fürdő is. Vize reumatikus bántalmak, nőgyógyászati betegségek, degeneratív elváltozások és egyéb mozgásszervi betegségek gyógyítására kiválóan alkalmas (Táncsics M. u. 2/a.).

A 2003-ban elkészült Szent György Energiapark egyedülálló programmá teszi a helyet: a földsugárzások (az ún. Szent György-vonalak) jótékony hatással vannak a szervezetre.

Az ifj. Dorfmeister-freskókkal, oltárképpel büszkélkedő, főtéri római katolikus templomot és egy sajátos sorsot megélt magtárt érdemes felkeresni. Utóbbira a Zalaegerszeg felé vezető út mentén, a Kerka partján bukkanunk rá (Dózsa György út 7.). A hajdani lenti vár kisebb részének meghagyásával, anyagának felhasználásával emelték a magtárat a XVIII. sz. barokk stílusában. A folyó felőli szárny az eredeti részlet, egyik bástyája a lőrésekkel jól felismerhető. 

A Lenti−Csömödér−Kistolmács kisvasút menetrendszerűen közlekedik és érinti a térség kirándulóhelyeit, illetve túraútvonalak is kapcsolódnak hozzá. A lenti végállomáson erdészeti tárlat tekinthető meg. A Lentihez tartozó Lentiszombathelyre és Bárszentmihályfára sétaképpen és szép haranglábaik kedvéért ne sajnáljuk az időt!