Rólunk

A Kiadóról

A Well-Press 1993-tól jelenteti meg a hazai tájakat bemutató Vendégváró Útikönyv sorozatot. A sorozat első kötetei a megyék vonzerőit bemutató útkönyvek (1993-2010), majd az újgenerációs útikönyvek  (2005-2011) egy-egy tájegység útikalauzai lettek. A népszerű sorozat keretében 13 kötet jelent meg. A sorozat néhány példánya a Well-Press webáruházában nagy kedvezménnyel megvásárolható a készlet erejéig.

A kiadó 2003-ban jelentette meg a Látnivalók Magyarországon című útikönyvet, mely 6 kiadást ért meg 2003 és 2010 között, magyar, angol, német, francia, orosz nyelven, 160 ezer példányban.

Az Élmények és látnivalók Magyarországon című új könyvünk a Látnivalók Magyarországon című kötet átdolgozott, kibővített kiadása, mely 640 oldalon mutatja be Magyarország 915 településének látnivalóit.

Az Élmények és látnivalók Magyarországon címmel megjelent modern, informatív útikönyvet, a hazai tájak bemutatásán túl, 32 térkép és több mint 800 fotóillusztráció színesíti, emellett több mint 70-féle – országszerte mintegy 1300 – tippel teszi élményalapúvá a kiadó.

A könyv 8 régióra osztja az országot: Budapest és Dunántúli vonzáskörzete, Közép-Dunántúl, Nyugat-Dunántúl, Balaton és Veszprém, Dél-Dunántúl, Dél-Alföld, Észak-Alföld és a Tisza-tó, Észak-Magyarország. Régión belül tájegységenként mutatja be annak turisztikai kínálatát.

A megújult Élmények és látnivaló Magyarországon című kötet a 2019 karácsonyi 6000 példányos megjelenését követően a napokban újabb 5000 példányban jelent meg, és ismét kapható könyvesboltokban, illetve megrendelhető a kiadó webáruházában.

Tartalomszolgáltatás négy platformon

A kiadó stratégiai döntése volt, hogy a frissített tartalommal megjelenő útikönyv mellett a folyamatosan fejlődő, változó belföldi turisztikai kínálatot online eszközökön is megjelentesse: e-book, weboldal és közösségi oldalak.

A könyv tartalma hamarosan e-book formátumban teljes egészében, de akár régiónként is elérhető lesz, így az utazásunk során mobil eszközön, telefonon, tableten is böngészhető. Alkalmas a felület arra is, hogy az e-bookban elhelyezett linkkel egyes szolgáltatók aktuális ajánlatára irányítsa a felhasználót. A e-book verziók letölthetők majd a kiadó webáruházából, valamint a nagy könyvkereskedői hálózatok online felületeiről, az Apple és Google store-ból.

Az útikönyv Látnivalók Magyarországon közösségi oldalának a Facebookon már több mint 32 ezer kedvelője, követője van, és heti rendszerességgel jelennek meg rajta úti tippek, aktualitások, játékok.

A latnivalokmagyarorszagon.hu az útikönyv tartalma alapján építkezik, de rugalmasabb, a teljességre törekvő tartalomszolgáltatás szándékával, megjelenési lehetőséget kínálva a turisztikai szolgáltatások számára, a webáruházban pedig közvetlenül megvásárolható a kötet.

A weboldal, a közösségi oldal és ez e-book tartalom képes a frissített oldalak megjelentetésére, az útikönyv jó iránytű és útitárs a hazai utazások tervezésekor. Ott a helye minden család és turizmussal foglalkozó szakember könyvespolcán!

A kiadó január 31-ig 20 % kedvezményt biztosít az Élmények és látnivalók Magyarországon útikönyv vásárlóinak ajándék naptárral.

RENDELJE MEG ITT!

Horpács

Horpács

A Nógrádi-medencében Horpács Mikszáth Kálmán (1847–1910) lakóhelyeként vált híressé. A falu a völgy mélyén, horpadásban bújik meg – ebből a szóból származik a neve is. A védett park közepén álló, eklektikus Mikszáth-kúria (1910) ma az író emlékmúzeuma. A személyes...

Boldva 

Boldva 

A Bódva folyó bal partján az ősi magyar szállásbirtok hosszú ideig vásározó hely volt, majd a XIV. századtól Diósgyőrhöz tartozóan királynői birtok lett. Építészet- és művelődéstörténeti jelentőségét XII. sz.-i bencés apátsági temploma és monostora erősíti. E monostor...

Aggtelek

Aggtelek

Aggtelek az Aggteleki Nemzeti Park területének turistaközpontja. Határában – a Szlovákia felé vezető út mentén – tűnik szemünk elé a Baradla-barlang bejáratát rejtő hatalmas sziklafal, mely a falu jelképévé vált, s sziklamászó versenyek helyszíne is. Szálloda, büfé,...

Nagyiván

Nagyiván

Különleges természeti értékű, asztalsimaságú tájra indulunk most: a Hortobágy történelmi, néprajzi hagyományaira alapozott programjaival páratlan élményt nyújt a látogatónak. Útban odafelé, tegyünk kitérőt Nagyiván faluszéli Görbe-csárdájához: tipikusan XIX. sz.-i...

Kiskunfélegyháza

Amint átlépünk a Tiszán, s ismét a két legnagyobb folyónk közti terület bejárásba kezdünk, magunk is tapasztalhatjuk: a látóhatár hol a messzeségbe vész, hol elébe tolakodik egy-egy kiemelkedő domb, homokbucka, másutt meg víz tölti fel a kisebb-nagyobb mélyedéseket....

Orosháza

Orosháza

Az evangélikus bazársor (1890, Győry Vilmos tér 3.) az eklektika jegyeit viseli. A szintén evangélikus gyülekezeti ház és iskola copf stílusú (1790), belül a mestergerendás, famennyezetes gyülekezeti termet érdemes megnézni.  Táncsics Mihálynak, Orosháza...