Útba ejthetjük a „Small World” interaktív ismeretterjesztő, oktatási és művészeti galériát (Széchenyi u. 64.). Gyerekeknek lehet érdekes ez a nem mindennapi helyszín, érdemes előre bejelentkezni. Aki kényelmesebbé szeretné tenni barangolását, a belvárosból induló „kisvonatra” szálljon fel és így fedezze fel a várost!

A Zsuzsi erdei kisvasút (várhatóan 2020-ban befejeződő felújítása után) igazi élménytúrát ígér, a Debrecent körbeölelő Erdőspusztákat ezzel a közlekedési eszközzel érdemes „bejárni”. A végállomásnál, Hármas-hegyalján piknikező hely, játszótér, csillagvizsgálóval egybeépült Természet Háza és erdei iskola fogadja a kirándulókat. Ezen a vonalon, a Csereerdő megállónál található a Kerekerdő Élménypark (Olimpia fasor 23.), mindenféle interaktív attrakcióval, kalandpályákkal, állatsimogatóval. Erre a debreceni kirándulásra nyugodtan rászánhatnak a családok egy egész napot! 

A debreceni Nagyerdő a Békás-tóval kedvelt kirándulóhely, jókora sétákat lehet itt tenni akár babakocsival. A gyerekeknek játszótereket alakítottak ki, az Ötholdas pagony a számtalan játszóeszközzel izgalmas programot kínál.