A kalcium-magnézium-hidrogén-karbonátos, nátriumot és káliumot is tartalmazó ásványvizéről nevezetes Mohán elsősorban a farsang utolsó napján, húshagyó kedden érdemes megállnunk, amikor a régi termékenységi népszokást, a „tikverőzést” eleveníti fel a „Mohai Ágnes” ásványvízzel is népszerűsített falu apraja-nagyja. A víz nevét az uradalmat 1869-ben öröklő Kempelen Imre édesanyjának, Bajzáth Ágnesnek köszönhetjük. Az Áldókút vize 1880 körül került először forgalomba.
Tikverőzéshez színes szalagokból összevarrt ruhát öltenek a fiatalok, huhujgatva járják végig a falut, összegyűjtik a tyúkólakban talált tojást, ingerlik a kutyákat, és csínytevésként korommal kenik be a ház lakóit. Az esti bálra az összegyűjtött több száz tojásból rántotta készül.