Eplényben, Zirctől délre találjuk a Dunántúl egyik legjobb, négyüléses és csákányos felvonóval is rendelkező sípályáját. Síliftje megfelelő hóviszonyok esetén november elejétől működik, amíg a szezon tart. Az Eplényi Síaréna 7984 m hosszú pályarendszerén 16 különböző útvonalat építettek ki a téli sportok szerelmeseinek. A freestyle stílust kedvelők Magyarország legnagyobb Freeski és Fun parkjában tehetik próbára ügyességüket, ahol a földből készült ugratók között helyet kapott egy „BigAir” is.

A sípálya és a négyüléses felvonó olykor nyáron sem pihen. A Bringaréna Eplény felvonója a bringákat is felviszi az Ámos-hegyre, ahol a könnyed családi pályáktól az izgalmasabb nyomvonalakig többféléből is választhatnak a kerekezők. A hegyikerékpározás kényelmes módja ez, mivel a felvonóból kiszállva csupán gurulni kell lefelé, élvezni a tájat és a friss bakonyi levegőt. 

Az Eplényi Libegővel juthatunk fel a hegytetőre, ahol az Ámos-hegyi kilátóhoz vezető út minden lépése új élmény!

A Mezítlábas ösvény talajtípusai: mulcs, kavics, toboz, homok, fa, föld és murva. A Játéksziget nyújtotta szolgáltatások, mint az ugrálóvár, a trambulin és a mászófal további izgalmakat tartogatnak a sétálóknak.