A túrkevei Termál- és Élményfürdőben (Kuthen király u. 11.) a 68 ˚C-os, alkáli-hidrogén-karbonátos, jódos, kénes, gyógyvíz 2351 m mélyről tör fel. Leginkább reumás megbetegedésekre ajánlott, és kitűnően regenerálja a fáradt bőrt. Wellness-szolgáltatásokkal, fedett medencéivel, több generációs strandjával népszerű fürdőhely a Nagykunságban. Szomszédságában kemping, apartmanok, szálló található. 

Itt született és járt tanyai iskolába a Korda család három fia, Sándor, Vince és Zoltán, akik a filművészet világhírű személyiségei lettek. Korda Sándor filmrendező nevét viseli a Széchenyi úti filmszínház. Ecsegpuszta híres pásztora volt Finta Miklós, aki a millennium (1896) nagy kiállítására alföldi kontyos kunyhót épített.
A pusztai élet mély benyomásokat tett gyermekkorában Finta Sándorra, aki a XX. sz. első felében az Amerikai Egyesült Államokban alkotott szobrászként és íróként. Testvére, Gergely is szobrászként dolgozott Rodin párizsi műhelyében és itthon. A Finta testvérek a városra hagyták alkotásaikat, életük emlékeit, melyek 1967 óta a róluk elnevezett múzeumban láthatók (Attila út 1.).

A város hagyományőrző rendezvénye a Kevi Juhászfesztivál, ahol igazi juhnyírást is láthatunk. A pásztorélethez kötődő kézművesmesterségeket, népdalokat, néptáncokat is bemutatják a fesztiválon.

16 állomásos tematikus tanösvényen csaknem 70 km-t tehetünk meg a város körül gyalog, vagy kerékpárral. Kunhalmokat, zártkerteket, gyepes területeket és az egykori tanyavilágot és tanyai iskolákat lehet megtekinteni túravezető füzet és kitáblázott útirányjelzők segítségével, s túravezető is kérhető. 

A Győrffy Tanya Lovas Szabadidőközpontban lehet lovagolni, sétakocsikázni, akár lovasoktatót is segítségül hívni.