Balatonfűzfő selymes fövenystrandja miatt népszerű, ám ha a Balaton nem alkalmas fürdésre, a parttól pár száz méterre vár bennünket a Balaton Uszoda verseny- és melegvizes medencével, sportpályákkal. Az uszodával szembeni hegyoldalon a Balatoni Bob Szabadidőpark (Uszoda u. 2.) két bobpályával és a Serpa Kalandparkban kialakított kalandösvényeivel, drótkötélpályáival garantálja a fűzfői családi szórakozást.

A város érdekes látnivalója a hajdani Máma falu XIII. sz.-i templomának romja (Jókai u. 37.), amelynél látványos szabadtéri rendezvényeket tartanak. Nyaranta, augusztus 20-a körül a Fűzfői Napok keretében komolyzenei hangversenyeket, oratóriumjátékokat rendeznek.

Balatonfűzfő egyik ékessége a Balaton Csillagvizsgáló, ahol a legkisebbeket interaktív játékszoba várja. A kupolában csillagász szakemberek segítenek a megfigyelésben. A vendégek a fűzfőiek lakatfájára felakasztott lakattal örökíthetik meg látogatásukat. A Csillagvizsgáló csak előzetes bejelentkezéssel látogatható!

Másik tippünk a Mikádó Játszótér (Ponty köz), mely fahídjával, drótkötélpályájával és kötélhintájával jelent kihívást a kicsiknek és nagyobbaknak.

Nappal szörf- és SUP (állva evezős) bajnokság, sportprogramok, este koncertsorozat várja a fesztiválozókat a háromnapos Beach Fesztiválon, június második felében.

A Kikötő Placc Street Food Market (Aradi u. 2.) közösségi kert és termelői piac, helyi termelőkkel, kézművesekkel, mozgóárusokkal, játszósarokkal, a nyári hónapokban csütörtöktől vasárnapig.