Balatonedericsen tárták fel a Dunántúl egyik legnagyobb cseppkőbarlangját, a Csodabogyós-barlangot a szafaripark mellett vezető gyalogösvény végén. A barlang a Balaton-felvidéki Nemzeti Park és a Bakony−Balaton Geopark része. Előzetes bejelentkezéssel és kizárólag barlangi túravezetővel látogatható. Alaptúra és kétféle extrém túra várja az adrenalinvadászokat.

A neves Afrika-vadász, Nagy Endre Balatonedericsen, egykori vadászotthonában hozta létre az Afrika Múzeumot, ahol 40 éves gyűjtőmunkája során szerzett trófeáit, tanzániai néprajzi gyűjteményét, csont- és fafaragványokat, állatbőröket, afrikai törzsek kultikus tárgyait helyezte el (Kültelek 11.). Mellette a szafariparkban őshonos magyar állatok mellett az afrikai élővilág fajait, tevét, bivalyt, zebrát látunk természetes környezetben.

Pele Apó tanösvénye gyermekbarát, ahol a kicsik Pele urat, a nagy pelét hívják segítségül, hogy felfedezhessék az erdő apró titkait. A 38 állomásból álló, 8,5 km hosszú ösvény Balatongyörök és Balatonederics között mutatja be az erdei élőhelyek természeti értékeit. Az útvonal a térség ismert látogatóhelyeiről (Afrika Múzeum, Ederics-hegy, edericsi Szépkilátó, balatongyöröki Bélap-völgy) közelíthető meg.

A Balatonederics és Uzsa között megépült kerékpárút (14 km) kiindulópontja a Bringatanya (Kossuth u. 72.), mely több mint egyszerű kerékpáros pihenőhely. Kerékpárkölcsönzés, buszos transzferszolgáltatás, mosási lehetőség, büfé – minden adott, amire szüksége lehet egy bringásnak a Balaton körüli tekeréskor. A kicsiknek játszóteret és egy tavat is létrehoztak, melyben különféle, Balatonban őshonos és halászati szempontból jelentős halfajok élnek. Etetésükbe, gondozásukba bevonják a látogatókat. Amire nem számítanánk: interaktív élményt nyújtó Balatoni Halászati Múzeum is helyet kapott az épületben.