Nova barokk műemlék templomában (1778) Dorfmeister István festette a freskókat, a szószék melletti oltárképet és a főoltár képét.

De nemcsak a neves mester alkotásaiért (restaurátor: Velledits Lajos) érdemes itt időzni! Alkalmas pillanatban a templom különös adottságát lehet kipróbálni. Ha egy-egy ember a kórust tartó pilléreknél a szenteltvíztartókhoz áll, köztük a kórusív bemélyedése a hangot olyan jól vezeti, hogy még a suttogó szót is érteni. Titkos szerelmesek így, két oldalt állva, suttogva is megbeszélhetik a találkát…

A templom falán márványtábla állít emléket a XIX. sz. tudós esperesének, Plánder Ferencnek, aki elsőként jelentetett meg tudományos igényű leírást Göcsejről. A helytörténeti és néprajzi gyűjteményt is róla nevezték el (Fő u. 1.). 

A novai Csicsergő Szabadidőközpont a pihenni, kikapcsolódni, nyaralni vágyó fiataloknak, családoknak, csoportoknak való hely: üdülő, tábor és erdei iskola egyszersmind (Zuggó köz 1.). A környék nagy kiterjedésű, sűrű erdői kiváló vadászterületek, ejtettek már el errefelé világrekorder agancsú szarvasbikát is.