Két vasúti megállónál olvasható a Zánka felirat, mert elkülönül egymástól a hajdani halászfalu és az 1969–1975-ben épült úttörőváros, a mai Erzsébet-tábor. Összetartanak mégis – a halászhagyományokat ápoló júliusi Zánkai Borhetek vendégei tanúsíthatják. 

A Zánkai Erzsébet-tábor célja a gyerekek felhőtlen nyári kikapcsolódása. Saját partszakasz, sportpályák, kalandpark, sportcsarnok és sárkányhajók garantálják a felejthetetlen nyári élményeket. A falu nevezetes műemléke a XII. sz.-ban épült református templom. 

Zánkán a kényeztetés sem marad el, mert a Gyógynövény-völgy ökocentrum teázójában válogathatunk a különféle gyógyteák, szörpök, gyógyborok közül. Az oktatóközpont bemutatókertjében több mint 400 féle gyógynövény időszakosan változó kínálatát lehet megtekinteni. Ezek gyógyhatásával, termesztési praktikáival és ökológiai növényvédelmével ismerkedhet meg a látogató. A vízi kert, a relaxációs gyep és a vakok kertje, valamint a növények feldolgozásának gyakorlati lépései is megfigyelhetők, sőt, ki is próbálhatók egész évben.