Vörs Alszegnek nevezett falurészén maradt meg a szegényebb vörsi cselédek talpasháza, benne a Kis-Balaton hagyományos halászati eszközeit és a pákászok életmódját bemutató kiállítással (Dózsa Gy. u. 17.) A Tűzoltószertár és Emlékmúzeum a XIX–XX. sz. fordulójának tűzvédelmi eszközeit mutatja be (Ady E. u. 36.). Az 1820 körül felszentelt római katolikus templomban állítják fel advent idején az ország legnagyobb betlehemi jászolát. 

A Kis-Balaton közelsége madármegfigyelésre, a kijelölt tanösvények bejárására ösztönzi mindazokat, akik elkötelezett természetbarátok. A faluból földutakon megközelíthető kilátótoronyból és magaslesről távcsővel tanulmányozhatják a vízimadarak életét.

A Kis-Balaton jelenleg vízzel feltöltött részeihez nyugati irányból, Zalavár felől lehet a legkönnyebben eljutniuk. A Diás-szigeti Kócsag tanösvény a Fekete István emlékhelyre vezető kirándulás gyalogos szakasza. (Utóbbi csak szakvezetéssel lehetséges. A részleteket érdemes a nemzeti park honlapján megismerni.) A Kányavári-szigeti Búbos vöcsök tanösvény megközelíthető a Zalavár és Balatonmagyaród közötti útszakaszról, a szigetre híd vezet.