Akció!
Boxes with gifts and Christmas decorations on a blue background. Medical concept. New Year’s and Christmas. Top view zoom

Hover

lm-img03 zoom

Hover

lm-img01 zoom

Hover

Boxes with gifts and Christmas decorations on a blue background. Medical concept. New Year’s and Christmas. Top view
lm-img03
lm-img01
Full Screen

Élmények és látnivalók Magyarországon + Hollókő és a palóc vidék

7 240 Ft 5 250 Ft

Fedezd fel velünk Magyarország különleges tájait és gyűjts életre szóló élményeket! Ehhez nyújtunk Neked segítséget a nemrég megjelent Élmények és látnivalók Magyarországon útikönyv legújabb kiadásával. Most ajándékba adjuk hozzá a Hollókő és a palóc vidék c. könyvünket a készlet erejéig.

Élmények és látnivalók Magyarországon:

Ennek a könyvnek ott a helye minden családi könyvespolcon!

Ez a könyv messze több, mint egy szokásos útikönyv: ahogyan elődje is, ez is a hazai utazók bibliája lesz, amelyet örömmel és izgalommal fog lapozgatni az egész család!

915  magyarországi település látnivalói és 72 féle tipp nyújt kikapcsolódási és feltöltődési ötleteket családoknak, baráti társaságoknak, természetjáróknak, a bor és gasztronómia szerelmeseinek, bicajosoknak, vagy épp túrázóknak…de nem feledkezünk meg a várak és kastélyok szerelmeseiről, a zarándokokról, vagy a különleges természeti kincsek rajongóiról sem. Sőt, könyvünkben helyet kaptak az ország legjobb fesztiváljai, wellness és gyógyturizmust kínáló helyei és megannyi élmény, amelyet az alábbi 8 fejezetben kínál az utazóknak, 802 fotóval illusztrálva. Lapozz bele!

Ajándék könyv: Hollókő és a palóc vidék

A kötet a VendégVáró útikönyvsorozat része.  Nógrád megyét a legfontosabb idegenforgalmi és turisztikai centrumain keresztül mutatja be.  Nyitófejezete általánosságban írja le a vidéket, annak néprajzi kultúráját, a Cserhát, a Karancs-Medves, az Ipoly-völgy és a Hollókői Tájvédelmi Körzet természeti értékeit, a történelmi múltat, valamint azokat a nevezetes személyiségeket, akiknek élete/tevékenysége ehhez a tájhoz kötődött.

Fesztivál és programnaptár foglalja össze azokat az eseményeket és programokat, amelyek évek/évtizedek óta meghatározóak, és markánsan mutatják meg a tájegység kulturális sokszínűségét.

A tájegységeket leíró fejezetek közül az első a Világörökség címet elnyert Hollókő és környékének (Hollókő, Szécsény, Pásztó, Buják) látnivalóit, múzeumait, történelmi/néprajzi emlékeit, természeti értékeit veszi számba – az ezeknek a településeknek a vonzáskörzetéhez tartozó falvak látnivalóival együtt.

Részletes leírások taglalják Hollókő nevezetességeit, a szécsényi Kubinyi Ferenc Múzeumot és a ferences templomot, a pásztói oskolamester házat, Bujákot pedig egy falusétán keresztül mutatja be. A következő fejezet Balassagyarmat kiindulóponttal kalauzol el az Ipoly völgyében. Balassagyarmat és a Palóc Múzeum mellett a magyar irodalom és történelem nevezetes helyeit írja le részletesen: a csesztvei Madách-, a horpácsi Mikszáth-kúriát, illetve a drégelyi várat. A “Cserhát lankáin” munkacímet viselő fejezet a mohorai emlékhelyek (Mikszáth, Tolnay Klári) mellett Terény nevezetességeit, a tereskei és a nógrádsápi egyháztörténeti emlékeket, valamint a vidék természeti értékeit felvillantó Dél-Cserháti Ökológiai Tájközpontot ismerteti meg.  A térség harmadik idegenforgalmi központját, Salgótarján környékét a “Várak, kövek” fejezet összegzi, amely részletes leírást ad Salgótarjánról, illetve a város jelentősebb látnivalóiról (Nógrádi Történeti Múzeum, Bányamúzeum, Somoskő vára, Salgó vára). Ez a fejezet tárgyalja az ipolytarnóci ősleletegyüttest bemutató parkot, valamint a mátraverebélyi búcsújáró helyet és a tari, XIII. századi eredetű római katolikus templomot.

A tájegységeket leíró fejezetek után szerepel a könyvben egy felvidéki kirándulás is, amely Szklabonya – Alsósztregova – Kékkő – Ipolybalog – Fülek – Losonc, azaz a határhoz közeli települések legfontosabb nevezetességei között kalauzol el. Az útikönyvet tematikus fejezetek zárják. Ezek szolgálják ki a speciális érdeklődésű utazókat – horgászhelyek, lovaglási lehetőségek, gyalogos- és kerékpáros túrázási lehetőségek –, illetve összeállítás olvasható családi ajánlatokról. Ajánlatokat adunk emellett az adott kisrégióban igénybe vehető szolgáltatásokról, úgymint: hol szálljunk meg?, hol együnk, igyunk?, hol szórakozzunk, sportoljunk?, hol vásároljunk?, hogyan közlekedjünk? Ez utóbbi tematikus egységekbe üzleti alapon kerülnek be az egyes szolgáltatók és szolgáltatások.

Készleten

Cikkszám: 2019-5-6-1-1 Kategóriák: , Címke:

Leírás

Fedezd fel velünk Magyarország különleges tájait és gyűjts életre szóló élményeket! Ehhez nyújtunk Neked segítséget a nemrég megjelent Élmények és látnivalók Magyarországon útikönyv legújabb kiadásával. Most ajándékba adjuk hozzá a Hollókő és a palóc vidék c. könyvünket a készlet erejéig.

Tovább a webáruházra>>

További információk

Tömeg 1092 g