Szolnok város repülőmúzeuma egyedülálló repüléstörténeti kiállítóhely Közép-Kelet-Európában. A RepTár sokkal több, mint egy múzeum, aktív kikapcsolódást nyújtó tematikus élmény központ. A múzeum 60 000 m2 -en várja a látogatókat, rengeteg szépen felújított gépmadárral és interaktív elemmel mutatja be a magyar katonai repülés történetét. Számos kiállított tárgynál VR szemüvegek segítségével bekukkanthatunk az adott gép belsejébe, érintőképernyős asztalok adnak bővebb információt az érdeklődőknek.

A 4D moziban ejtőernyős és repülős filmeket vetítenek. A MiG-29 szimulátorokon kipróbálhatjuk, milyen érzés lehet repülőkkel szárnyalni a levegőben! Ha valakinek ez nem elég, a Hangárban két harci repülőgép pilótafülkéjébe is beszállhat!

Igazi bátorságpróba az űrhajósok kiképzésében használt 3D karika, mely egyedülálló élményt, a súlytalansághoz hasonló, lebegő érzést nyújt, valamint a rámpás rakodóépületben kiépített akadálypálya és csúszópálya. A legkisebbeket izgalmas játszótér várja.

A RepTár étterme finom falatokat, frissítőket kínál, akik pedig szeretnének emléktárgyat vásárolni, megtehetik a múzeum üzletében. (X)

www.reptar.hu

A Szolnoki Repülőmúzeumról olvashatsz könyvünkben is, rendeld meg itt!