Hejce közelében felkereshetjük a 624 m magas sziklaszirtre épült Regéc várát, melynek újjáépült Öregtornya kiállítótér. Ezen a helyen összetalálkozik az Országos Kéktúra és a Zempléni-hegység jellegzetes, piros jelzésű Rákóczi-túrájának az útvonala. Napjainkban nagyszabású felújítás zajlik a várban. A Látogatóközpontban interaktív kiállítások, rendezvények, ajándékbolt, büfé és kávézó kialakítása teszi attraktívvá az újjáépített várat.

Megközelíthető személyautóval, illetve több jelzett túraútvonal állomása is Regéc. Falusi szálláshelyet, vendégházakat a várat körülvevő településeken találni.

Regéc vára a szabálytalan alaprajzú, belsőtornyos hegyi várak kategóriájába tartozott. A Rákócziak korában élte fénykorát: sokat tartózkodott itt I. Rákóczi Ferenc özvegye, Zrínyi Ilona, aki gyermekét, Ferencet, a majdani fejedelmet itt nevelte ötéves koráig. A Rákóczi-szabadságharc bukása után a vár a császáriak dühének esett áldozatul: elpusztították, falait lerombolták. Berendezésének megmaradt darabjai ma a sárospataki Rákóczi Múzeumban tekinthetők meg.