Ozora nevét egykori tulajdonosa, a vár építtetője, Ozorai Pipó (Filippo Scolari) tette híressé. Napjainkban az ozorai várkastély a reneszánsz korszakot idézi trónteremmel és ebédlővel. Kápolnájában freskótöredékek maradtak meg, s egyedi fegyvermásolatokkal berendezett a fegyverterem. A várkastélyban XV. századi élményház és egy reneszánsz konyha kínál tartalmas időtöltést a látogatóknak.

Az O.Z.O.R.A. fesztivál egy sajátos, az egész világon elterjedt szubkultúra híveinek eseménye, melyen a hangsúly a természetközeliségen van, mellőzve a „városi kultúra” velejáróit. Az ősi emberi értékeket, a békességet, a nyitottságot, a sok nációból összegyűlt fesztiválozók egymás iránti toleranciáját helyezik a középpontba a résztvevők. Előadások, beszélgetések, workshopok tarkítják a koncertek sorát.

Legkönnyebben Ozoráról lehet eljutni a Fejér megyei Igarhoz tartozó Dádpusztára, ahol augusztus első hetében minden évben ezrek, főként húszon túliak, családos középkorúak gyűlnek össze Magyarország egyik népszerű fesztiválján.