A nagykörűi határban az élő Tisza hullámtere a Közép-Tiszai Tájvédelmi Körzet látogatható része – homokos parttal, szabadstranddal. A Tiszán kishajókikötő épült, ehhez kapcsolódik az Ökoturisztikai Látogatóközpont (Kossuth Lajos út 12.), mint interaktív foglalkozások helyszíne. Iskolai csoportoknak, családoknak ismeretterjesztő előadásokat tartanak, rövidfilmeket vetítenek. A helyi termékek pultjánál nagykörűi gazdák mutatják be termékeiket. 

Módos gazda berendezett otthonát alakították át tájházzá (Bajcsy-Zsilinszky u. 12.) – helytörténeti gyűjteménnyel. Alkotótáborokban tanítják a lószőr-
ékszer-készítés, gyékénykötés, csipke- és gyertyakészítés, kerámiázás, bőrözés fortélyait. A kínálat tehát változatos, mégis hiányos. Azzal a megállapítással kell megtoldanunk, hogy Nagykörűben minden a cseresznyéről szól…

Magyarország cseresznyéskertjében a XIX. sz. végén Petrovay György földbirtokos honosította meg a germersdorfi cseresznyét. Itt alakult ki az ország legnagyobb, összefüggő cseresznyése és egyetlen cseresznyefa-gyűjteménye közel száz fajtával (Templom tér 1.).

A falu virágzástól a befőzésig tartó rendezvénysorozata a cseresznye és más helyi termékek köré épül. Cseresznyevirág-ünnep, Nagy cseresznyevásár, Nagy befőzés − ezek azok az új és trendi programok, amelyeket érdemes felkeresni.

 Nagykörűben a Cseresznyefesztivál idején lovashintón végig is viszik a vendégeket a virágzó cseresznyéskertekben. Jut idő útközben érdeklődni a vízisportolási, horgászási, vadászati és szálláslehetőségekről. Vagy arról, melyik napszakban a legemlékezetesebb Nagykörűből komppal átkelni Fegyvernek felé a Tiszán.