A 2006-ban Hild-díjat kiérdemelt város, Mórahalom Szent Erzsébet gyógyfürdőjét (Szegedi u. 1.) és jódos gyógyvizét kopásos és gyulladásos ízületi elváltozások kezelésére ajánlják főként. A gyógyhatás mellett élmény is a fürdőzés, hisz a téli fagyokban is működnek bizonyos szabadtéri medencék, valamint 14 beltéri medence. Minden korosztály talál a mórahalmi fürdőben számára megfelelő szolgáltatásokat, a gyógyfürdő mellett gyerekfürdő, beltéri élményfürdő, szaunavilág is van, wellness-szolgáltatások egész tárháza igénybe vehető itt.

2015 óta látogatható a makettpark (Mini Hungary Park) a Móradomb körúton (17−19.) − híres magyar épületek gyűjteménye ez. Különleges helyszín
a Patkó Lovas Színház (a Szegedet Bajával összekötő 55-ös főút mellett), ahol minden évben látványos lovasszínházi produkciók tekinthetők meg.

Nagy híre van a mórahalmi rétesnek, messziről eljönnek ide kóstolni és vásárolni a meggyes, túrós, mákos és még mennyiféle rétest a Zákányszéki úton (5.) található Rétesházba. A „Homokháti portéka” védjeggyel ellátott helyi termékeket meg is lehet itt vásárolni. Az őszi pálinka- és párlatverseny is érdekes gasztronómiai program lehet.

A Bivaly Bowling Klubban (Röszkei út 17−19.) a kikapcsolódás mellett bivalyhúsból készült különlegességeket is kóstolhatnak.

Túraútvonalak, tanösvények segítik a természetjárókat, hogy hobbijuknak hódolhassanak. Az Ásotthalmi láprét túraútvonal hossza 8,9 km, a Nagyszéksós-tó útvonalé 8,5 km, a két védett területet összekötő kerékpárút 12 km-es.