Legfőképp a csendes pihenésre vágyók körében népszerű a környék egyik legjobban kiépített, gyerekbarát szabadstrandja.

Kisköre vendégeit sokféle programról tájékoztathatja a helybéliek turisztikai egyesülete: a Péter-Pál napi búcsúról, a fiataloknak szóló Ifjúsági napról júniusban, és a szeptemberi Csülökfőző fesztiválról, mely sikeres szezonhosszabbító rendezvény.

A népi értékeket a Falumúzeumban (Béke út 5.) gyűjtötték össze évtizedes munkával. A ház egyik gerendájáról az építés évszámát (1856) lehet leolvasni, berendezése is korabeli. 

A Tiszán közlekedő lakóhajók egyik fő bázisa lesz a kiskörei kikötő, ha felújítása befejeződik. (Kéziratunk zárásakor még tartottak a munkálatok, befejezésük 2020-ban várható.) Úgy hírlik, Kiskörén előkészületi fázisba jutott egy új raftingpálya kialakítása is.

A kiskörei vízlépcső – valójában duzzasztómű – része a Tokaj és Szeged közötti hajózást lehetővé tevő vízszabályozási rendszernek, s elektromos energiát is ad. (Előzetes bejelentkezéssel látogatható. Üzemi hídja engedéllyel használható közforgalomra is.) Nemrég épült meg a Hallépcső, igazán ritkaság, hogy megfigyelhető a halak mozgása az alvízből a felvízbe, akár webkamerán is.