Várról várra, kastélyról kastélyra

✍️Gyertek velünk, járjuk be együtt a magyarországi várakat, kastélyokat! Másszunk fel a várromokhoz, játsszunk, csatázzunk, nézelődjünk, szelfizzünk!
🧚‍♀Tudjátok, hogy hol vannak a hétvégén a vártündérek és a kóbor lovagok?
🏰 Szívesen megismerkednétek a vár úrnőjével és a vár urával?
⚔ Szívesen kézbe vennétek egy kardot? Felpróbálnátok egy lovagi öltözéket?
🤣 És? Mit szólnál, ha bezárnának egy kalodába?
🦁 Tudjátok, hogy miért hívják a boldogkői várat nyugvó oroszlánnak?
Irány # Boldogkő vára# 👩‍👩‍👧‍👧 Garantált családi várprogramokkal várnak benneteket: https://latnivalokmagyarorszagon.hu/…/koborlovagok…/ Szelfizzetek a lovagokkal🦅, küldjétek a fotókat!
És persze ki ne hagyjátok a vár pincéjében a Castrumot, a középkori Éttermet! Kézzel, fatányérból nyulat, fácánt, s mi szem szájnak ingere…👏🍗🆗
Tudjatok meg mindent a várról! Rendeljétek meg és lapozzatok bele az Élmények és látnivalók Magyarországon című útikönyvbe: https://latnivalokmagyarorszagon.hu/…/elmenyek-es…/ Legközelebb a szomszéd várba, Regécre kalauzolunk el benneteket!

Jöhetne a meleg…

🤷‍♀️Lassan az időjárásnak is megmondhatná valaki, hogy itt a nyár, de előbb-utóbb biztosan kapcsol 😉
Addigra pedig jó, ha mindent elterveztek: mikor és hova kirándultok idén nyáron.
🇭🇺Bár a nagyvilág is csodálatos, itthon is számtalan szebbnél-szebb hely várja, hogy felfedezzétek, ráadásul így könnyedén, gyorsan eljuthattok bárhova, és biztonságban tölthetitek el szabadidőtöket, legyen szó csak egy hétvégéről vagy több hetes vakációról.
🏖🌳Vízpartra vágytok vagy inkább az erdőket választjátok? Egyáltalán a természetet vagy a városokat vennétek célba? Változott az elmúlt 1 évben a preferenciátok utazás és nyaralás tekintetében?
📝Osszátok meg velünk!
🇭🇺Támogassátok a hazai turizmust, a hazai vendéglátást, hiszen minden eddiginél nagyobb szükség van rá!
📖Utazásotokhoz pedig készüljetek a megújult Élmények és Látnivalók Magyarországon útikönyvből, amelyet kedvezményes áron itt tudtok megrendelni: https://latnivalokmagyarorszagon.hu/…/elmenyek-es…/
Biztonságos és örömmel teli, élményekben gazdag túrákat kívánunk!

A Hősök tere (Fotó: Bódis Krisztián)

Tudtátok, hogy a Fertő-tó környékén számtalan érdekes programlehetőség vár?

🛶Választhatjátok például a kenutúrát a nádasba vágott közlekedő csatornán át a Kláder-tóig vagy megnézhetitek busszal a Fertő szikes tavait. Hany Istók birodalmát is bejárhatjátok vagy felfedezhetitek a soproni, szigetközi és pannonhalmi tájvédelmi körzeteket.
🐦A Fertő rengeteg madárfajnak ad otthont, gyertek el hajnali madárlesre, vagy túravezetővel az ébredező madárvilágot is megfigyelhetitek.
🚤Hallottatok már a szolárhajóról? Ez egy egyedi fejlesztésű, elektromos hajó, aminek meghajtásáról a tetejére szerelt napelemek gondoskodnak, ezért minimális zajjal jár csak. Így nagyobb eséllyel láthattok meg rejtőzködő fajokat is!
🚴‍♂️Akik pedig a táj szépségére is kíváncsiak, a 120 km-es, tó kerülő kerékpárúton biztosan lesz lehetőségük gyönyörködni benne!
❓Jártatok már erre? Milyen személyes élményetek van erről a vidékről?
🤩Élvezzétek ki hazánk csodaszép kincseit és tervezzetek nyaralást, hosszú hétvégét itthon!
Tervezéshez, szervezéshez, ötletekhez pedig használjátok a legújabb Élmények és látnivalók Magyarországon útikönyvet, amelyet kedvezményesen megrendelni itt tudtok: https://latnivalokmagyarorszagon.hu/…/elmenyek-es…/

Bringával a Fertő-tó körül (Fotó: Fertő-Hanság Nemzeti Park archívuma)

Hallottatok már a pannonhalmi borokról?
És Apátság szomszédságában levő Arborétumról, ahol egy egész napot is el lehet tölteni?

🌱A gyógynövénykert terméseinek felhasználásával készült különleges gasztronómiai termékeket, illetve kozmetikumokat eladásra is kínálják.
🥂Az apátsági pincészetet a szőlészet-borászat iránt érdeklődőknek érdemes felkeresniük.
🌳A környéken érdemes elkirándulni az écsi ősfenyves az ősfenyves alatt az Árpád-kori részleteket is felmutató templomhoz vagy a Sokorói-halomvidékre.
🏘Itt több faluban is féltőn őrzik a népi építészeti értékeket, az egykori parasztcsaládok életmódját is elképzeltető házakat.
Tényő, Táp, Gyarmat, Kajárpéc, Győrújbarát tájházaiban a szabadkéményes konyhában a polcokon ott sorakoznak a sütés-főzés kellékei, a lábasok, fazekak és cseréptálak. A szoba a hajdani hosszú téli estéket idézi a búbos kemencével, a sarokpaddal, a vetett ággyal.
❓Jártatok már errefelé?
Országjáró túráitokhoz gyűjtsetek ötleteket az Élmények és látnivalók Magyarországon útikönyvből!
👉Ha még nincs meg, kedvezményesen megrendelni itt tudjátok: https://latnivalokmagyarorszagon.hu/…/elmenyek-es…/

Pannonhalma (Fotó: Vanik Zoltán)

Emlékeztek még, merre van Magyarország cseresznyéskertje?

🍒Majdnem 2 éve írtunk már Nagykörűről és az ottani cseresznyefák eredetéről.
🌸Az ország egyetlen cseresznyefa-gyűjteményét magáénak tudó, legnagyobb összefüggő cseresznyéskertjét pedig mikor máskor lenne érdemes megnézni, mint tavasszal, amikor virágba borulnak a fák?
🌸Ha van kedvetek egy tavaszi kiránduláshoz, a virágzó fák gyönyörű látványt nyújtanak.
De nemcsak ott, országszerte!
🌿Ti merre kirándultok a tavaszban?
Ne felejtsétek el, ma még tudtok játszani velünk, hogy megnyerjétek értékes nyereményeinket! Vagy szavazni arra, kik nyerjenek.

 🥁Újra játék a Látnivalók Magyarországon oldalán!

⛱Ti is vágyjátok már az első nyaralást? Számolnátok vissza a napokat (ha tudnánk, pontosan mennyit is kell még aludni) az első, ottalvós balatoni éjszakáig, egy hosszú hétvégényi vagy egy teljes hétnyi kikapcsolódásra online tanulás nélkül, együtt, személyesen azokkal, akiket szerettek?
😎Mi már nagyon!
Ezért úgy döntöttünk, addig, amíg ez meg nem valósul, tervezzünk! Inspiráljuk egymást jobbnál jobb ötletekkel, hogy amint már megtehetjük, már gondolkodni se kelljen, csak csomagolni.
🤗Velünk tartotok?
🎞Akkor küldjetek saját készítésű képeket Facebook oldalunkra kommentben a poszt alatt #elsőideiszabadság jeligére!
Az első 3, legtöbb emojit kapó kép gazdái 3-5-7 ezer forintos értékekben válaszhatnak Kiadónk megjelent könyvei közül!
⏰A játék április 29. éjfélig tart!
👉Küldj képet, szavazz, tervezz!
fénykép: Papdi Balázs

A zsebedben lehet egész Magyarország! Hogyan?

📱Élmények és látnivalók Magyarországon e-könyvével!
🎒Kezdődnek a hosszabb nappalok, nem kell korán hazaérni, ami tökéletes lehetőséget teremt a belföldi csatangolásra, persze megfelelő odafigyeléssel.
😎Most pedig itt a lehetőség, hogy mindig Nálad legyenek a legfontosabb információk anélkül, hogy mindent előre elterveznél!
Rugalmasan, a kedvednek megfelelően alakíthatod a napot az Élmények és látnivalók Magyarországon e-könyvével!
Elérhető a Google Play webáruházban és az Apple könyváruházában is!