Minden márciusban a Szegedi Toros Pálinkafesztivál a disznótoros ételeket vonultatja fel; májusban a Szegedi Borfesztiválon lehet finom borokat kóstolni a Gasztroudvar finomságaival együtt.

Nyaranta Sárkányhajó viadal a Tiszán elnevezéssel látványos vizes programnak lehetünk a részesei.

A nagy klasszikus persze nem más, mint a nyári Szegedi Szabadtéri Játékok a Dóm téren. A Fogadalmi templom előtti nézőtér tartószerkezetét az utolsó előadás után elbontják, újabb közösségi, de már „földszintes” rendezvényeknek teremtve helyszínt.

Aki szereti az igazi magyar ételeket, italokat, látogasson el az augusztusi Hungarikum Fesztiválra. A fiatalok pedig ki ne hagyják augusztus végén a SZIN fesztivált. A halkedvelők nagy kedvence a szeptemberi Nemzetközi Tiszai Halfesztivál.

Van egy viszonylag új rendezvény is októberben: a Szegedi Paprikashow & Chili Weekend, ahol a szegedi paprika évszázados hagyományai az új generációs chili manufaktúrák és street food kiállítók extravagáns ízvilágával találkoznak. Október 1. hetében az Armel Operafesztiválon vehetünk részt, pár hét múlva pedig a Dóm téri adventi vásáron.