A Sajgó-patak jobb partjának egyik sváb parasztházában, a XVIII. sz.-i oskolamester házban Német Nemzetiségi Tájház mesél a falu múltjáról (Magyar u. 5.). (A Heimat Museum előzetes jelentkezéssel látogatható.) Az ismerkedés kiegészíthető a közeli, Etyekhez tartozó Botpusztán a nazarénus ház öt cellájának, templomának (1750), kálváriájának felkeresésével. A település különleges látnivalója a XIX. sz.-ban klasszicista stílusban épített Magyar-kút. 

A filmgyártás kívülállókat lenyűgöző világát mutatja be a Korda Filmpark (Korda út 1., stúdiótúrák minimum 15 vendég előzetes jelentkezésekor indulnak.) Megtudhatjuk, hogyan készül a stop-motion, milyen a fordított szoba, mit jelent a kiterjesztett valóság. Egyedülálló a bemutató a filmgyártás folyamatáról a filmötlettől a megvalósításig. A látogatók egyik kedvenc helyszíne a Hellboy (Pokolfajzat) c. filmhez épített New York-i utca, a Brooklyn létező épületei alapján felépített montázs. Ezen a helyszínen megengedett a fotózás.

Kinek ne jönne meg itt a kedve a castinghoz, a szinkronizáláshoz? Hát tessék, kipróbálható!

Az Etyeki-dombvidéken Magyarország egyik legnagyobb, összefüggő szőlőtáblája 1990-ben emelkedett borvidéki rangra. Karakteres, friss, élénk savú borok készülnek itt, legismertebb a chardonnay, a pinot blanc és a szürkebarát. A történelmi jelentőségű Körpince, a Kecskegödör, a Sóskúti úti pincesor, az egyedülálló présházak a település gyöngyszemei.
Az etyeki szőlő a Törley pezsgő alapanyaga. 

Az Etyeki Pikniket évente négy alkalommal, évszakonként rendezik meg.

„Budapest szőlőskertjében” az Etyeki Borút Egyesület minősítési rendszere garantálja a védjegytáblával ellátott borúti szolgáltatások kiválóságát. A borúton ráadásként felfedezhetjük a pálinkákat, borpárlatokat és pezsgőket is, kóstolhatunk egyedi és falusias helyi ételeket, házi sajtokat, sonkákat, szörpöket, csokoládékat. Válogathatunk a kézműves helyi termékek között. A többnapos, élménnyel teli időtöltést minősített szállásadók vendégszeretete biztosítja. Ne hagyjuk ki a budafoki Törley pezsgő történetét bemutató kiállítást sem!

A ChardonnÉjen e szőlőfajta kerül fókuszba Etyeken, az Öreghegyen. Az Etyeki Kúria és a hazai és külföldi vendégborászok a legjobb chardonnay boraikkal készülnek. Ősszel az Etyeki Szüreti Borangolón a borospincék, családi gazdaságok megnyílnak a látogatók előtt.