A Hévíztől és Keszthelytől nagyjából egyenlő távolságra, vonzó tájképi környezetben, a Hévízre vezető út mellett található a Club Dobogómajor, több mint 140 apartmannal, fából és környezetbarát anyagokból épült bioházakkal.

A településről nevezték el a híres bort, a cserszegi fűszerest. 1930-ban véletlenül fedezték fel és 1983-ban tárták fel a belterületi, 3 km hosszú, 52 m mély Kútbarlangot, mely fokozottan védett természeti kincs. Létrejötte az Ős-Hévíznek, a forró víz feltörésének köszönhető: a rétegekből kioldotta a kőzetet, kútszerű labirintust képezve. Csak a bejárata tekinthető meg. Kikapcsolódást nyújthat a Hévíz felé eső falurészen az arborétum is. 

Cserszegtomaj és Rezi között, a sümegi út mentén csaknem három évszázada áll a Gyöngyösi Betyárcsárda (1728), mely a közelben folydogáló Gyöngyös-patakról kapta nevét. Mellette, egy fűzfa alatt két betyár, Vak Illés és Kőkes Pista nyugszik. A csárdában néhány relikvia (körözőlevelek, emléktárgyak) idézi az egykori romantikus betyárvilágot.