A Kastély utcai Szapáry-kastélyt a XVII. sz. elején építtették, majd barokk stílusban átalakították, olasz mesterek díszítették. Korábban tulajdonosa volt Felsőbüki Nagy Pál is. A reformkori politikus országgyűlési beszéde vette rá Széchenyi Istvánt, hogy birtokainak egyévi jövedelmét a Magyar Tudományos Akadémia megalapítására ajánlja fel. (A kastély jelenleg nem látogatható.)

A klasszicista Felsőbüki Nagy-kúriát az 1980-as évek kastélymentő programja idején alakították át panzióvá és étteremmé. A barokk stílusú evangélikus templomot 1785-ben építették, de tornyot csak mintegy három évtizeddel később kapott. 

A környék leglátogatottabb gyógyfürdője Bükön működik. Itt is olajkutatás közben (1957) bukkantak 1282 m mélyen az 58 oC-os vízre, amelyről hamar kiderült, hogy gyógyhatása van. 1962-ben nyílt meg a fürdő, vizét három évvel később nyilvánították gyógyvízzé. Ma mintegy 34 ha-on gyógyulásra, szórakozásra és pihenésre is lehetőséget adnak a fürdő nyitott és fedett medencéi, szolgáltatásai.

A Napsugár játszópark többgenerációs élményközpont, mely egész évben várja a játékra, sportra, kalandra vágyó családokat. 

Bük legnagyobb nyári fesztiválján, a Gyógy-Bor Napokon (július) kiváló borokat és helyi gasztronómiai készítményeket kóstolhatunk. Természetesen a szórakoztatásról is gondoskodnak a szervezők. Júliusi nagyrendezvény az Etno-Folk Forgatag is, amelyet a termálfürdő területén, illetve parkjában rendeznek meg és minden évben más zenei témát állítanak középpontba. Szintén júliusban tartják az Aratóünnepet, ahol a hagyományos (kézi) kaszálás bemutatóján, illetve a felvonuláson kívül kézműves vásár, termelői piac is gazdagítja a programot.