A Zselic legnyugatibb részén elterülő Bárdudvarnoknak errefelé ritka a településszerkezete: összesen 16, többé-kevésbé különálló településrészből szerveződik. Központjában a kisebbik Goszthonyi-kúriánál érdemes megállni (Bárdibükk 12.). Az udvaron augusztus közepén üvegművesek dolgoznak. Kis szerencsével hosszasan gyönyörködhetünk az üvegfúvás szemet kápráztató mesterfogásaiban és az elkészült üvegtárgyakban.

A bányai falurészt megközelítve nagyszerű látványban lesz részünk. Fent a dombtetőn áll a Panoráma Egyesület vendégháza, ahonnan a Gólyavölgyi-tavakra és a Zselici Tájvédelmi Körzet erdeire látunk.

A Petörke-völgy dombok között megbújó tórendszerének látványa rabul ejti a látogatót. Kaposszentbenedeken a Szent Benedek-rendi nővérek kolostorának skandináv mintára, fából készült épülete e tájon szokatlan látvány. Innen a kaposdadai falurészbe mehetünk tovább Somogyi János magánarborétuma kedvéért (Kaposdada 5.). 

Bárdudvarnok kaposdadai részében, a Bárdi-patak közelében kereshető fel Kassai Lajos lovasíjász birtoka. Ő a modern kori lovasíjászat létrehozója, az ősi magyar harcművészet alapjain nyugvó sportág szabályrendszerének kidolgozója. A völgy minden évben otthont ad nemzetközi lovasíjász versenyeknek. Tartanak rendhagyó történelemórákat iskolásoknak, szerveznek nyílt napokat és edzőtáborokat; a sok érdekesség mellett bekukkanthat a látogató egy muzeális értékű, a XIX. sz. második feléből származó, 6,5 m átmérőjű kazah jurtába is.