A Tapolcai-tavasbarlang Látogatóközpont interaktív „Csodálatos Karszt” kiállítással és barlangi csónakázással várja a vendégeket.

A Levendula Ház Látogatóközpont a Tihanyi-félsziget múltját és jelenét mutatja be: a vulkánok világát és a levendula-termesztést.

A Salföldi Majorban őshonos háziállatok, kiállítás, gyógynövénykert, lovas programok hívogatnak. A Hegyestű bazaltkúpjának tetejéről megfigyelhetjük a Balaton-felvidék tájrészleteit.

A Csodabogyós-barlang és a Szentgáli-kőlik barlang a kihívást keresőket várja overallos barlangtúrákkal.

A bakonybéli Pannon Csillagdában hazánk elsőszámú, komplex csillagászati ismeretterjesztő élménycentrumában  távcsőpark, 3D-s planetáriumi show, interaktív űrkutatási és csillagászati kiállítás kínál izgalmas programot.

A Kis-Balatonon vezetett túrák során megtekinthető a fokozottan védett terület élővilága, a „Matula kunyhó” és Fekete István emlékszobája. 2020-ban nyitja meg kapuit a Kis-Balaton Látogatóközpont.

A Kápolnapusztai Bivalyrezervátum Magyarország legnagyobb látogatható bivalycsordájával, kiállítással, sétaúttal vár kicsiket és nagyokat. A közeli Vörsi Tájházban az egykori halászok életével ismerkedhetünk meg. (X)

www.bfnp.hu

A Balaton-felvidéki Nemzeti Parkról olvashatsz könyvünkben is, rendeld meg itt!