A Bogácsi Termálfürdőhöz kapcsolódóan, de földrajzilag a fürdőtől elkülönült fejlesztés valósult meg. Nem csak a szabadtéri színpad, hanem hozzá kapcsolódóan egy, a látogatókat kiszolgáló mosdóépület, büfé valamint raktár került kialakításra.

Az évente visszatérő rendezvények, kulturális találkozók komoly vendégforgalmat jelentenek Bogácsnak. A zenei, sport-, gasztronómiai, boros rendezvények széles tárháza szerepel az üdülőhely kulturális termékkínálatában, a legjelentősebbek: a 7 éve megrendezésre kerülő Kamramustra és Kocsonyafőző verseny; Családi Húsvét, Majális, Tájak, Ízek, Hangulatok rendezvénysorozat; 24. alkalommal megrendezésre kerülő Bükkaljai Borfesztivál és Nemzetközi Borverseny; 5. éve megrendezésre kerülő Sörfesztivál; Szüreti Mulatság – Summásság Ételeinek Bemutatója stb.

A rendezvényhelyszín fejlesztése már megrendezett kulturális találkozók és rendezvénysorozatok tapasztalataira és értékeire épült. A rendezvénysorozatok általában 2-3 naposak és a tapasztalatok alapján megállapítható, hogy a rendezvények időszaka alatt a szálláshelyek teljes kihasználtsággal működnek, így a térségbe látogató turisták tartózkodási ideje is meghosszabbodik.

A bogácsi szabadtéri színpad a  TOP-1.2.1-15-BO1-2016-0  0003 jelű, a Rendezvényhelyszínek és múzeum kialakítása Bogács, Bükkszentkereszt és Bükkábrány településeken” című projekt keretében valósult meg.